Author Topic: Επιλογή Θεραπευτή και Χάπια !!!!!SUPER SOSSOSS!!!!!  (Read 1858 times)

Offline Dimitris

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 76
Την έχω 'πατήσει' προσωπικά απο 'θεραπευτές' και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος. Καταρχάς, όσοι είμαστε εδώ ξέρουμε την διαταραχή, δεν 'περνάει' από μόνη της, χρειάζεται ΓΣΘ και ίσως φάρμακα.
Η ΓΣΘ είναι ένας τομέας της ψυχολογίας, υπάρχουν επίσης η ψυχαναλυτική θεραπεία, συστημική, οικογενειακή κτλ. Όποιος τελειώνει ψυχολογία πρέπει να ειδικευτεί πάνω στην ΓΣΘ (μεταπτυχιακό, διδακτορικό κτλ) ώστε να θεωρείται γνώστης για τη θεραπεία της ΙΨΔ. Το ίδιο αφορά και τον οποιονδήποτε ψυχίατρο, μπορεί να γνωρίζει πολλά, αλλά αν δεν έχει ειδίκευση στη ΓΣΘ δεν μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά.
Διαβάζουμε με προσοχή βιογραφικά ψάχνωντας 'θεραπευτή', παίρνουμε τηλ ή στέλνουμε -email- με συγκεκριμένες ερωτήσεις επάνω στην εκπαίδευση του και την προιστορία του επάνω στην ΙΨΔ και τις αγχώδεις διαταραχές (σχετικό φυλλάδιο έχει ανεβάσει ο αντμιν στο φορουμ που τα λέει αναλυτικά). Δεν ρισκάρουμε διαλέγοντας τον οποιονδήποτε, ψάχνουμε και επιλέγουμε. Ακόμα και 'συστημένος/η' να είναι, πάλι τσεκάρουμε.

Επίσης, εάν κάνετε συνεδρίες καιρό και δεν νιώθετε ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα πρεπε, μην διστάσετε να το αναφέρετε στο θεραπευτή σας (ή και να τον αλλάξετε!), συζητήστε για τυχόν παρενέργειες ή μειωμένη δράση των χαπιών που είναι πολύ συνηθισμένο στην ΙΨΔ.
Συχνά, χρειάζεται συνδυασμός αντικαταθληπτικού και αντιψυχωτικού για τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ΙΨΔ αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται καλά μόνο σε αντικαταθληπτικά.
*(εάν διαβάσετε την περίπτωση μου θα δείτε ότι την 'πάτησα' και στα δύο στο παρελθόν).


 <<  Μία παρένθεση στο θέμα των χαπιών A' :

Μπορεί να μην υπάρχει 'χάπι' για το ocd αλλά ο συνδυασμός αντικαταθληπτικού με αντιψυχωτικό κάνει Θ Α Υ Μ Α Τ Α ! ! ! ! ! !
Σε απλές περιπτώσεις, μπορεί να μην χρειάζεται ούτε καν χάπι, όσο πιο προχωρημένο το πρόβλημα τόσο πιο 'δυνατές' οι λύσεις.
Το αναφέρω γιατί υπάρχει μια ασάφεια στο ίντερνετ στην ΙΨΔ, στο θέμα της θεραπείας και δίνει την εντύπωση ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, χωρίς λόγο.
Μιλάει μια βαριά περίπτωση ΙΨΔ.
Αν νιώθετε ότι δεν θέλετε να πάρετε χάπια, καλά κάνετε, μάλλον δεν τα χρειάζεστε, αλλά βρείτε θεραπεία.
Αρχικά έβλεπα ψυχολόγο και ψυχίατρο, και η ψυχίατρος μου έδινε αντικ/κο που δεν με έπιανε, και όταν της έλεγα δεν αντέχω άλλο μου έλεγε :
<Να κάνεις υπομονή, επένδυσε στην ψυχοθεραπεία>.  Δεν μου παρουσίαζε καμία άλλη λύση, ενώ μου είχε ήδη αλλάξει το χάπι 3 φορές, καθώς πίστευε ότι φταίει μόνο η ουσία από το ίδιο το αντ/κο. Δεν πιστεύω ότι το κανε επίτηδες, να αγνοεί τη γνώμη μου ότι δεν θεραπεύομαι.
Άγνοια, έλλειψη ενδιαφέροντος ή και τα 2, αν και υπάρχουν και 'πονηροί' στο χώρο.
Μέσω παραδείγματος του αντμιν, κατάλαβα ότι μάλλον χρειάζομαι κάτι πιο σύνθετο στα φάρμακα. Άλλαξα ψυχίατρο και σώθηκα!
Αν δεν το έπαιρνα πάνω μου, θα ήμουν πάλι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.
Γι' αυτό σας λέω, κινηθείτε, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!  >>

 << Μία παρένθεση στο θέμα των χαπιών B' :

Nα πω και κάτι άλλο περί των χαπιών που είναι λίγο πολύ γνωστό, αλλά κάποιος μπορεί να μην το γνωρίζει. Αν παίρνετε ή είναι να πάρετε χάπια, καλό θα ήταν αν δεν έχετε ασφάλεια να τα 'γράψετε' στο βιβλιάριο ασθενείας κάποιου δικού σας συγγενή, οποιουδήποτε δικού σας ανθρώπου, γιατί το κόστος έτσι είναι μηδαμινό. Π.χ τα δίκα μου χάπια αν τα πάρεις χωρίς συνταγή κοστίζουν 70e, με συνταγή ΙΚΑ μόνο 5e!
Καταλαβαίνετε για τι διαφορά μιλάμε.

Υ.Γ Πρόβλημα με την απόσταση = SKYPE

Για όσους ζείτε σε πόλεις πιο μικρές, χωριά κτλ, και δεν είναι εύκολο να έχετε πρόσβαση σε θεραπευτή, κάτι που μέχρι και τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγάλος βραχνάς, πλέον με το SKYPE δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Είναι πολύ εύκολο, και είστε και στο σπίτι σας! Βάζετε το ποσό στην τράπεζα και κάνετε τη συνεδρία. Και εγώ και ο αντμιν ξέρουμε πολύ καλούς θεραπευτές, ο δικός μου που είναι Θεσσαλονίκη, ίσως είναι πιο προσιτός λόγω τιμής, αλλά όπως και να χει, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ στο θέμα απόστασης. Φυσικά είναι μετά και το θέμα χρημάτων, αλλά αν επικοινωνήσετε με τα κέντρα ψυχικής υγιείας είναι πολύ πιθανό να βρείτε λύση, κινείστε λίγο τα νήματα, ίσως π.χ βρείτε κάποιον να κάνετε συνεδρία δωρεάν ή να του δίνετε ένα μικρό ποσό και να κάνετε τη δουλειά σας.
« Last Edit: October 04, 2017, 03:00:29 am by Dimitris »

Share on Facebook Share on Twitter


Offline recovered

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 210
Σωστά, ειδικά στις μικρές κοινωνίες που η λέξη "ψυχολόγος" είναι ταμπού, μη χέσω...  >:(