Author Topic: Γενικότερη Υγεία και Διατροφή  (Read 1374 times)

Offline recovered

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 210
Re: Γενικότερη Υγεία και Διατροφή
« on: August 02, 2015, 02:17:45 am »
Συνεχίζουμε! Πάμε λοιπόν σύντομα να δούμε επικίνδυνα πράγματα που έχουμε σπίτια μας. Προσοχή εδώ γιατί δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες αλλά επικίνδυνες συγκεντώσεις, δηλαδή η ποσότητα κάνει τη ζημιά. Αυτός είναι και ο λόγος που και οι εταιρείες τροφίμων παίρνουν έγκριση από το χημείο, επειδή στις μικροποσότητες που έχουν τα βλαβερά συστατικά δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν λέμε δεν υπάρχει, είναι απλά ένα θέμα γιατί δεν υπάρχει στην κάθε συσκευασία με τη συγκεκριμένη ποσότηα, όταν γίνει συστηματική χρήση τότε τα πράγματα αλλάζουν γιατί οι μαλακίες αυτές βιοσυσσωρεύονται.

Αποσμητικά: έχουν επιβλαβείς ουσίες και δεν πρέπει να μένουν στο σώμα. Μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο! Το καλύτερο είναι επάλειψη με ελαιόλαδο και ταλκ. Όταν λέω επάλειψη, λέω με το σφουγγάρι και το σαπούνι όταν κάνετε μπάνιο. Έτσι το λάδι δε θα βγει στο ρούχο. Αν μετά βάλετε και καθαρό οινόπνευμα (λίγο) τότε όχι μόνο δε θα βρωμάτε αλλά δε θα χρειαστεί να πλυθείτε μετά.

Οδοντόκρεμες: η οδοντόκρεμα εκτός από τα λευκαντικά στοιχεία που κι αυτά δεν πολυχρειάζονται, στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα! Ο μηχανικός καθαρισμός με την οδοντόβουρτσα είναι που κάνει τη δουλειά. Επίσης, τα στοματικά διαλύματα είναι για τον πούτσο καβάλα.
Το καλύτερο είναι είτε μια μαλακιά οδοντόβουρτα όπως οι “Elgydium” που είναι οι καλύτερες και φθηνές (2 euro στο φαρμακείο) είτε μια ηλεκτρική (10-12 euro). Πλύσιμο με αλάτι αρχικά για να καθαρίσει μέσω της τριβής και μετά ξέπλυμα με λεμόνι για να σκοτώσει τα μικρόβια. Αυτές οι εναλλαγές του pH σκοτώνουν τα πάντα από τα επικίνδυνα μικρόβια. Επίσης, τα περισσότερα μικρόβια που προκαλούν δυσοσμία βρίσκονται πάνω στη γλώσσα οπότε χρειάζεται προσεκτικός καθαρισμός κι εκεί. Τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα για γυάλισμα. Σημαντική είναι και η συχνή ενυδάτωση (όπως και η αποφυγή αναπνοής από τη μύτη) για την παραγωγή σάλιου (που είναι αντισηπτικό) αλλά και για τη δυσοσμία και για το υπόλοιπο σώμα γενικά.

Τσίχλες: έχουν ό,τι θες οπότε πρέπει να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις και μόνο όπως και το spray. Όταν βλέπεις διοξείδιο του τιτανίου, χέσε μέσα.

Νερό: ίσως το σημαντικότερο όλων καθώς είμαστε 70% νερό και το γίνονται και έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά του νερού σαν ζωντανός οργανισμός. Ξαναλέω λοιπόν ότι σαν χημικός που έχω δουλέψει στην ΕΥΔΑΠ είναι ότι μερικές περιοχές της Ελλάδας έχουν από τα καλύτερα νερά του κόσμου. Στην Αθήνα μόνο η ΕΥΔΑΠ έχει καλό (το καλύτερο της Ευρώπης μαζί με τα Σκανδιναβικά). Για να έχουμε 1000% σιγουριά μπορούμε να έχουμε μια κανάτα με φίλτρο ενεργού άνθρακα (40 euro έχει) και για τη βρύση και για τα εμφιαλωμένα. Από εργαστηριακές αναλύσεις που έκαναν συνάδελφοί μου, τα καλύτερα εμφιαλωμένα είναι τα Ζαγόρι, Βίκος και Ιόλη ενώ τα κρητικά τα χειρότερα. Το εμφιαλωμένο είναι πρόβλημα όχι μόνο γιατί δεν ελέγχεται σωστά και δεν υπόκειται σε καμία επεξεργασία (μπορεί να προέρχεται και από γεώτρηση και αυτό είναι παράνομο) αλλά μόλις το μπουκάλι εκτεθεί στον ήλιο εκκρίνει τη χρωστική του πλαστικού μέσα στο νερό και είναι πολύ επικίνδυνο. Εξ΄ού και το ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό που έχει μείνει για ώρες μέσα στο αμάξι.

Καφές: απλά έχω να πιω καφέ 12 χρόνια με την καφεΐνη που δημιουργεί νεύρα, εξάρτηση και χοληστερίνη... Ας μη μιλήσω για τα μικρόβια που έχει ο καφές από τις χώρες που έρχεται και σε πολλούς καφέδες απλά ρίχνουμε νερό και τους πίνουμε...

Ψωμί: όσοι έχουν δυσκοιλιότητα ας φάνε μαύρο. Γενικά το ψωμί πρέπει να είναι ζυμωτό για να είναι πιο εύπεπτο αλλά είναι δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα αυτά. Εννοείται ότι τα ψωμιά έχουν διογκωτικές ύλες και τρώμε αέρα κοπανιστό και φουσκώνουμε. Η καλύτερη λύση είναι να το φτιάξετε μόνοι σας είτε σε αρτοπαρασκευαστή είτε με τον κλασικό τρόπο που σίγουρα πονάει αλλά είναι γευστικότατο. Όταν αγγαρεύω τη μάνα μου να φτιάξει, κάνω μικρά στρογγυλά ψωμάκια και βάζω απάνω και την ανάγλυφη σφραγίδα που έχουν τα πρόσφορά, μιλάμε άλλη φάση...

Λαχανικά: το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα μεταλλαγμένα ούτε τα φυτοφάρμακα που φεύγουν με λίγο πλύσιμο αλλά τα βαρέα μέταλλα. Ειδικά στην Αθήνα που έρχονται από τη Θήβα, το υπέδαφος εκεί έχει ό,τι μπορείς να φανταστείς! Και όχι μόνο το υπέδαφος από τις ρίζες αλλά και από το μολυσμένο νερό που τα ποτίζουν. Και η πλάκα είναι πως ότι και να αναφέρει ο παραγωγός ως τόπο προέλευσης, δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, μπορείς; Πρέπει να είναι από δικό σου άνθρωπο.

Κρέας: το κρέας είναι ό,τι χειρότερο διότι δεν πα να το ξεπλύνεις με ό,τι θες, δεν πα να το ψήνεις στους 300 βαθμούς, οι τοξίνες δε φεύγουν και μάλιστα διοχετεύονται και σε μας και μετά μας πιάνει χέσιμο για να τις αποβάλλει ο οργανισμός. Γι΄αυτό όταν έχουμε διάρροια δεν πρέπει να παίρνουμε χάπι για να σταματήσει αλλά να την αφήνουμε να συνεχιστεί για να φύγουν οι τοξίνες. Μιλάμε για τοξίνες αφού τα βόδια βοσκάνε ακόμα και σε χωματερές. Φυσικά αν η διάρροια συνεχιστεί θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο.
Όσον αφορά τα κοτόπουλα, μπορεί το κρέας να είναι λιγάκι πιο καθαρό από τοξίνες αλλά προσβάλλεται ευκολότερα από άλλα μικρόβια. Βασικά, τα κρεατικά πρέπει να είναι από δικό σου άνθρωπο και ελευθέρας βοσκής γιατί έτσι τα ζωντανά με την άσκηση και το σωστό μεταβολισμό αποβάλλουν ευκολότερα τις τοξίνες αυτές. Πρέπει κι εδώ να έχεις δικό σου τσοπάνη.

Σαμπουάν και λοιπά: Το καλύτερο είναι σαπούνι ελαιολάδου και μετά άντε ένα μαλακτικό conditioner σε όσους έχουν σπαστά μαλλιά όπως εγώ. Με το ελαιόλαδο έφυγε η πιτυρίδα ενώ με τα shampoo τίποτα, ήταν εμβαλωματικού τύπου λύση.

Ζάχαρη: απλά δεν προσφέρει τίποτα, άντε μία στο τόσο. Το έχω ρίξει στα φρούτα...

Γάλα: χρειάζεται αλλά όχι κάθε μέρα. Το μόνο πρόβλημα είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και η υπερβολική κατανάλωση που ταράζει λίγο το στομάχι. Βοηθάει και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Αυτά που λένε για τον καρκίνο είναι λίγο μπούρδες, δεν υπάρχει καμία έρευνα σοβαρή με χειροπιαστά αποτελέσματα για κάτι τέτοιο.

Γαλακτοκομικά: πιο θρεπτικά αλλά χειρότερα από το γάλα γιατί χρησιμοποιούν ορό γάλακτος δηλαδή γάλα αραιωμένο με νερό και με περισσότερα μικρόβια. Μόνο καλά επώνυμα και ακριβά τυριά αξίζουν και η φέτα και αν.

Αντηλιακό: το αντηλιακό χρειάζεται αλλά με μέτρο. Καλό είναι να καθόμαστε λίγο στον ήλιο και αν χρειαστεί μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο – καλά μιλάμε θαυματουργό αυτό το ελαιόλαδο. Εξάλλου την ακτινοβολία την παίρνουμε ακόμα και από τη σκιά. Εκεί που το αντηλιακό είναι απαραίτητο είναι στο πρόσωπο όταν θα εκτεθούμε για πολύ ώρα γιατί όχι μόνο γηράσκει το δέρμα αλλά επιτείνει και αλλεργίες!

Χλωρίνη: η υπερβολή προκαλεί καρκίνο.

Κρέμες: μόνο Νivea, τις άλλες πετάχτε τες ή βάλτε ελαιόλαδο. Εκτός κι αν είναι φαρμακευτικές όπως της La Roche Possay ή της Vichy.

Απορυπαντικά: είναι αναγκαία.

Λάδι: η βάση της καλύτερης διατροφής – της μεσογειακής. Κανονικά το χύμα δεν επιτρέπεται αλλά εγώ αγοράζω όλης της χρονιάς σε τενεκέδες από άνθρωπο που εμπιστεύομαι και που είχα ελέχξει στο παρελθόν στα εργαστήρια της σχολής. Τώρα δεν έχω τον εξοπλισμό κι ελπίζω να είναι το ίδιο φερέγγυος.

Μέλι: φανταστική τροφή φυσικών σακχάρων αλλά πρέπει να είναι γνήσιο και όχι σιρόπι γλυκόζης που είναι ζάχαρη με νερό ουσιαστικά. Θα το καταλάβετε στη γεύση.

Δημητριακά: τα σταμάτησα αν και τα λάτρευα! Εκτός του ότι απαιτούν γάλα, η μετάλλαξη που έχουν υποστεί τα έχει κάνει τόσο δύσπευτα που μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.